22. Spalis, 2024

Pasidalinti

Žiema jau beldžiasi į duris. Kiekvienas rytas atrodo vis šaltesnis. Gyvenant Lietuvoje, šalyje kurioje vyrauja šaltos žiemos, karštos vasaros, kelio ir grindinio danga patiria daug išbandymų, dėl temperatūros svyravimų bei užšalimo-atšilimo ciklų. Būtina atkreipti dėmesį į trinkelių pasirinkimą, kad jos atlaikytų klimato poveikį, o ypač šalčius. Norime jus informuoti, kaip šaltis veikia trinkeles ir kodėl taip svarbu pasirinkti tinkamos kokybės ir techninių savybių trinkeles.

 

Šalčio poveikis trinkelėms

 

Šaltis – vienas iš pagrindinių veiksnių, kuris gali stipriai paveikti trinkelių būklę. Pagrindinės šalčio sukeliamos problemos yra šios:

 

  1. Užšalimo ir atšilimo ciklai
    Lietuvoje žiemos metu temperatūra gali svyruoti tarp teigiamos ir neigiamos, sukeliančios daugybę atšalimo ir atšilimo ciklų. Vanduo, patekęs į trinkelių poras, esant teigiamai temperatūrai, gali įsigerti į trinkelių struktūrą. Kai temperatūra nukrenta, šis vanduo užšąla ir išsiplečia. Esant tokiam procesui, prastos kokybės trinkelės gali suskilinėti arba prarasti savo formą.
  2. Susidaręs Ledas
    Ant trinkelių susidarius ledo sluoksniui, mes dažniausiai naudojame druskas ar kitas chemines medžiagas, kurios, nors ir atitirpdo ledą, gali pakenkti trinkelių paviršiui ir struktūrai.
  3. Paviršiaus nusidėvėjimas

Jei jūsų trinkelės yra pagamintos iš prastesnės kokybės medžiagų, jų paviršius, esant žemai temperatūrai, gali pradėti trūkinėti, nelygiai nusidėvėti arba prarasti estetinę vertę. Tinkamas trinkelių pasirinkimas yra itin svarbus, kad būtų užtikrintas ilgaamžiškumas, funkcionalumas ir mažesnės priežiūros sąnaudos.

 

Lyginant su asfaltu, kuris yra daug daugiau jautresnis temperatūrų svyravimui, nuolatos reikalaujantis priežiūros, bei dažnai prarandantis savo formą, trinkelės yra atsparesnės šalčio ciklams, lengviau taisomos esant pažeidimams ir 3 kartus ilgiau išlaiko savo estetiškumą.

 

Kodėl Jūs Turėtumėte Rinktis Brikers Trinkeles

 

  1. Atsparumas šalčiui
    Pirkdami trinkeles, svarbu įsitikinti, kad jos yra atsparios šalčiui. Brikers trinkelės yra gaminamos iš aukštos kokybės medžiagų, kurios užtikrina, kad vanduo nepateks į poras ir smulkius įtrūkimus. Brikers betono sudėtis padeda trinkelėms išlaikyti savo struktūrą net ir esant ekstremalioms sąlygoms.
  2. Vandens įgeriamumo lygis
    Kuo mažiau vandens įsigers į trinkeles, tuo mažesnė rizika, kad jose susidarys ledas ir jos suskilinės. Trinkelių, kurios yra atsparios šalčiui, vandens įgėrimo lygis paprastai neturi viršyti 6%. Mūsų gaminiai turi itin žemą vandens įgeriamumo koeficientą, todėl sumažėja rizika, kad vanduo pateks į trinkelės vidų ir per šalčius užšals. Tai leidžia išvengti vidinių pažeidimų ir trinkelių skilinėjimo.
  3. Storis

Mūsų ekspertai yra visada linkę jums atrasti individualų sprendimą. Renkantis trinkeles, būtina atsižvelgti į tai, kokioms apkrovoms jos bus naudojamos – pavyzdžiui, 6-8 cm storio trinkelės tinka terasoms, o automobilių stovėjimo aikštelėms reikėtų rinktis bent 8 cm storio trinkeles. Storesnės trinkelės geriau atlaiko žiemą nei plonesnės, tačiau dėl to rinktis 8 cm savo kiemui nėra būtina

  1. Paviršiaus danga

Brikers siūlo įvairius paviršiaus pasirinkimus, nuo šiurkštinto paviršiaus kuris žiemos sezonu padeda nepaslysti pėstiesiems iki Brikers dekoratyvaus akmens trinkelių paviršiaus, kurių nelygus paviršius neleidžia cheminėms medžiagoms ir druskoms įsigerti į trinkelės pagrindą.

 

Šaltis gali stipriai paveikti trinkeles, tačiau teisingai pasirinkus kokybiškas ir atsparias šalčiui trinkeles, galima išvengti daugumos problemų. Renkantis trinkeles, būtina atsižvelgti į jų atsparumą šalčiui, vandens įgeriamumą, storį ir kitas technines savybes. Investavimas į kokybiškas trinkeles ne tik apsaugos nuo galimų nuostolių ateityje, bet ir užtikrins estetišką ir saugų paviršių daugelį metų.

Norėdami sužinoti daugiau rašykite mums:
infolt@brikers.lt 
Arba paskambinkite:
+370 633 52122
www.brikers.lt


Prekių krepšelis